divendres, 26 de desembre del 2014

Més idees que emocions.

Extret de: http://goo.gl/bxh1yu
Hi ha moltes maneres d'expressar idees i d'exposar informació. A continuació us presento diferents programes que ofereixen diverses formes per fer-ho i que surten del marc tradicional.
  • Núvols de paraules: és un tipus de presentació, en la qual apareixen les paraules més utilitzades en el discurs. Per tal de prioritzar i destacar paraules es pot canviar el tamany i el color d'aquestes. És important tenir en compte a qui va destinada la presentació i quina estética té, ja que aquesta causarà un efecte al públic. Una web per construir núvols de paraules és Wordle.
  • Mapes conceptuals: és una manera de representar la informació gràficament i tots els conceptes que hi apareixen es poden relacionar i enllaçar entre ells. Aquesta tècnica ens ajuda a estructurar la informació de manera coherent i ajuda a incloure-la en els nostres esquemes mentals. Un web per crear mapes conceptuals és Bubbl.us, la qual permet descarregar els nostres mapes conceptuals o guardar-los al servidor; per altra banda, també trobem CMapTools.
  • Mapes mentals: és una manera d'organitzar el nostre pensament, facilitant, així, l'expressió de les nostres idees d'una manera gràfica. Algunes de les webs que permet crear mapes mentals són Mindomo, Mindmeister, Mapmyself.
  • Taulers d'anuncis: és una altra manera de presentar informació, però aquesta vegada mitjançant un suro. En aquest suro es poden afegir fotografies, enllaços, vídeos, etc. Una web que permet crear un tauler d'anuncis, o suro, és Padlet, en la qual no es necessari registrar-se.
  • Fluxogrames: són una altra forma de presentar informació, però l'objectiu d'aquests són resoldre un problema o feina. Word o Write ofereixen l'opció per crear-ne, tot i així nosaltres hem optat fer-ho amb Gliffy.
Informació extreta de:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada