dimarts, 23 de desembre del 2014

Comunicador eficaç

Extret de: http://goo.gl/Qk1IiY
Les característiques que pot tenir un comunicador eficaç per ser-ho són moltes i molt variades i, en el meu cas, per tal de descobrir-les vaig fer un exercici a la classe de COED.

Aquest exercici consistia a pensar amb algú conegut que nosaltres consideréssim un comunicador eficaç. Seguidament, vam dir el nom d'aquesta persona i 5 adjectius que el fessin bon comunicador. Alguns dels adjectius que van sortir i que més es van repetir van ser clar, seriós, humorístic, segur, fluid, etc.

Amb aquest exercici vam adonar-nos que per ser un comunicador eficaç no cal seguir un mateix patró o tenir un mateix estil sinó que s'ha de saber cridar l'atenció de l'auditori, per tant la clau de l'èxit la té qui escolta. Malgrat que no per tothom destaca el mateix d'una persona, per això no és suficient aprendre a utilitzar la llengua sinó que hi ha altres aspectes que l'auditori valora com la personalitat, l'aspecte físic i fins i tot, el sexe.

Per tal d'exemplificar el que és un comunicador eficaç us poso un vídeo de Sir Ken Robinson. Robinson aconsegueix que el seu discurs sigui entretingut, divertit i entenedor utilitzant l'humor i l'anecdota i amb això aconsegueix que l'auditori estigui atent i retingui el que està dient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada