diumenge, 19 d’octubre del 2014

RSS

Extret de: http://goo.gl/wYG1Jv
RSS significa "Really Simple Syndication" i és una forma senzilla per rebre informació actualitzada sobre les teves pàgines web preferides que desitgis, sense la necessitat d'haver de visitar-les una per una. És important dir que els subscriptors reben el contingut en sí, és a dir, no reben un missatge, en el qual se'ls avisa que hi ha una publicació nova, per tant es produeix una sindicació de continguts des de l'origen fins als destinataris.

Aquesta idea va aparèixer l'any 1999, quan Netscape va inventar un format que permetia que una web enviés automàticament a uns determinats subscriptors. Aquesta idea s'ha anat millorant fins  a arribar a l'actual format d'RSS, tal com el coneixem.

Per aconseguir que la informació actualitzada s'ha de tenir un agregador, que és un programa que serveix per gestionar des d'un únic lloc totes les nostres subscripcions d'RSS, com per exemple Feedly. Els agregadors tenen quatre funcions bàsiques que són rebre els continguts de les diverses subscripcions, oferir la possibilitat d'ordenar les subscripcions al nostre gust, permetre la lectura sense haver d'anar a l'origen i informar de quantes lectures hi ha pendents.

Quant a la relació de RSS amb Blogger, posar un enllaç perquè els teus seguidors et puguin llegir des d'un lector de RSS és tan fàcil com afegir un gadget que ho permeti. Per fer-ho ens hem de dirigir a Format; Afegeix un Gadget i Enllaços de Subscripció.


Per acabar us deixo un vídeo per acabar d'entendre com funciona el RSS:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada