dissabte, 18 d’octubre del 2014

Els blogs, blogosfera i ús educatiu dels blogs.

Extret de: http://goo.gl/VfmAVt
Els blogs són espais que permeten que qualsevol usuari sigui reporter i editor amb una gran llibertat. El propietari d'un blog pot compartir notícies sobre la seva vida privada i professional, sobre les seves aficions, sobre les seves preocupacions, etc. Aquests blogs són lloc web organitzats per entrades, que són publicades individualment com articles, els quals apareixen en la capçalera i s'organitzen cronològicament. A més a més també es poden establir relacions entre blogaires mitjançant comentaris a entrades. I el conjunt de tots els blogs i de les relacions que s'estableixen entre els usuaris d'aquests blogs s'anomena blogosfera.

A continuació us deixo un vídeo on apareix una detallada explicació del que són els blogs, de la seva evolució i de com van sorgir:




Per altra banda, pel que fa a l'ús dels blogs en l'educació, és comprensible que hagi anat en augment, atès que els blogs són molt fàcils d'utilitzar, ofereixen una gran varietat d'opcions i faciliten una bona comunicació entre alumne i professor i en moltes escoles ja s'utilitzen per crear blogs d'escola, blogs d'aula, blogs d'alumne, etc; com ens expliquen Balagué i Zayas en el seu llibre Usos Educatius dels Blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.

Extret de: Gestió de la Informació i Educació. Blogs i blogosfera educativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada